Tünde


 

Masszázs

Masszázs szolgáltatások

Masszázsfajták


További szolgáltatások


A masszázsról általában

Láb masszázsAz embereknek nagyon régóta megvan az a szokásuk, hogy kezüket arra a testrészükre helyezik, ahol fájdalmat éreznek (állatok esetében is megfigyelhető hasonló jelenség). A masszázstechnikák is ebből erednek.
A masszázs a testnek és a léleknek egyaránt javára van. Serkenti a vérkeringést, s hozzájárul ahhoz, hogy a nyirokrendszer ellássa tisztítási feladatát. Emellett megszabadít bennünket a felgyülemlett feszültségtől, hiszen Talpmasszázs babáknakmegújult energiával más színben látjuk a dolgokat, s megnő az önbecsülésünk is. A masszírozás közben kialakuló vérbőség tápanyagokkal segíti az izmok működését, enyhítve az izomfáradtságot. Egy kellemes masszázs által testünk- lelkünk is regenerálódik.

A masszázs ellenjavallt

- ha fertőző betegségben szenvedünk
- lázas betegség idején
- a menstruáció első két napján
- terhesség, szoptatás ideje alatt (1-3. hó és a 9. hónapban)
- egyes bőrbetegségek esetén (pl.: ekcéma, fekélyek)
- heveny, akut gyulladásos betegségeknél
- vérrög (trombózis) képződésre hajlamos személyeknél
- súlyos keringési betegségeknél
- csontritkulás esetében
- daganatos megbetegedéseknél
- súlyos visszérproblémáknál
- fokozott vérzékenységgel járó megbetegedések esetén
- különféle csont-, ízületi, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakában

A különböző masszázs szolgágáltatások más-más szerveinkre hatnak, de ahhoz, hogy a hatás valóban pozitív és a lehetőségekhez képest maximális legyen, magasan képzett, gyakorlott masszőr munkájára van szükség.

Pár fontos információ a  masszázs körülményeiről:

Pár fontos  információ a  masszázs körülményeirőlA masszázs fehérneműben masszázságyon történik ez alól kivétel a thai masszázs, amely földön, szivacson, kényelmes ruházatban. Részmasszázs esetében ha csak hátmasszázs kezelést kap a páciens, lehet nadrágban is masszírozni. Hátmasszázs végezhető masszázsszékben is amennyiben problémás a masszázságyon, vagy masszázságyra felfeküdni (kérem ezt előre jelezze). Vivőanyagként általában krémet, de olajat is használok, amely minden esetben biztonságosan használható professzionális termék. Ezenkívül lóbalzsamot és különböző gyógytermékeket is használok, melyek bőrvörösítő, illetve hűsítő és keringésserkentő hatásúak. Masszázsolajat a relaxáló aromaterápiás masszázskezeléseknél alkalmazom.

Beszereztem egy ágymelegítőt és a hűvösebb időkben azt használom, a lepedő alá téve. Kellemes meleget biztosít a pácienseimnek, a munkámat is segíti mivel az izmok ellazulnak. Nagyon pozitív visszajelzéseket kapok róla, sokkal jobb komfortérzetet biztosít a vendégeimnek.

Amennyiben van módja a kedves vendégemnek aki masszázsra jön, ajánlom hogy előtte vegyen egy forró fürdőt, vagy zuhanyt, ezzel is hozzájárul az izmok ellazulásához és hogy felkészítse a testét a masszázsra.

Ha bármilyen kérdése van tegye fel, szívesen válaszolok!

Egészsége megőrzésében, helyreállításában tudok segíteni Önnek,

hívjon bizalommal információért vagy időpontért!