Tünde 

Masszázs

Thai masszázs

Thai masszázs Mai rohanó világunkban testi, szellemi, lelki egyensúlyunk kialakítására nem jut időnk. Legtöbbször mindhármat elhanyagoljuk, de az egyiket mindenképpen! Amennyiben odafigyelünk, hogy ez a három rész harmóniában legyen, akkor harmóniában leszünk magunkkal, életünkkel, környezetünkkel, a világgal! A nyugati orvoslás pedig elsősorban a testet gyógyítja, a tüneteket kezeli. A döntés a mi kezünkben van! És változtatni soha nem késő!

„A túl kemény eltörik, a túl puha összenyomódik.
Az út pontosan a puhaság és a keménység között út.
A túlzásba vitt jóakarat kimerültséghez vezet, ami a méltóság elvesztése.
A túlzásba vitt szigorúság kegyetlenséggé válik, ami az összhang hiány.
A túlzásba vitt szeretet érzelgősség, ami gyengeség.
A túlzásba vitt büntetések zűrzavart teremtenek, ami a meghittség halála.
Ezért becsülik oly nagyra az összhangot.”

Legősibb gyökerei nem Thaiföldre, hanem az ősi Indiába nyúlnak vissza.
A Thai legenda szerint Jivaka Kumar Bhaccha buddhista orvos a thai masszázs megalapítója, aki a növények és ásványok gyógyító erejét is alkalmazta, és aki Buddha közeli barátja volt.
Thai masszázsAz ősi masszázst valószínűleg buddhista szerzetesek terjesztették el a közeli szigeteken, így Thaiföldön is. Mivel a tudást a XVII. századig szóban adták át, így írásos emlékek nem maradtak fenn. Az 1700-as évek elején pálmalevelekre íródott orvosi szövegekről számolnak be a kutatók. Ezek később elégtek és a megmaradt töredék információkat Bangkokban a Wat Pho kolostor falára vésette III. Ráma király (ezek ma is láthatók).

Anatómiai ismeretek nem lelhetőek fel az ábrákon, mivel abban a korban tilos volt még a boncolás.  Ezeken az ábrákon jól látható az a 10 energiavonal, amelyek mentén fontos akupresszúrás pontok is megfigyelhetők, melyek kezelése során a betegségek enyhülése és a fájdalom csökkentése érhető el.

Thai masszázs A thai masszázs nem elsősorban a fizikai testen dolgozik, nem az izmokat gyúrja át, inkább az energiatesten kezel, az energiapontokat nyomja, az izmokat nyújtja és az ízületek mozgásterjedelmét javítja, ezzel biztosítva a szabad energiaáramlást.

Az energiaáramlásban bekövetkezett zavarok előbb-utóbb betegséghez vezetnek. Az energiavonalak masszírozása áttörheti ezeket a gátakat, ezzel segítve az energia akadálytalan áramlását. A thai masszázs fokozza a vérkeringést, remekül relaxál, megnyugtat, passzív jógának is nevezik. A thai masszázs az izom és ízület elválaszthatatlan egységét figyelembe véve kezel: haránt masszíroz, ízületeket mobilizál ezzel segítve az akadálytalan mozgásterjedelmet, amely a modern manuális terápia alapja is. A thai masszázs segíti a testünk öngyógyító folyamatait beindítani, ezen kívül testi-lelki-szellemi összhangot teremt.


Az energiacsatornákról:

Thai masszázsA fő meridiánok szimmetrikusan helyezkednek el a testünkön és 6 párt alkotnak.

Jin meridiánok: Női energiák, lentről felfelé áramlanak (sötétet, hideget, passzivitást jelképezik) a testünk elülső oldalán és a végtagjaink belső felén áramlanak.

Karon: tüdő, szívburok, szív
Lábon: lép, máj, vese

Jang meridiánok: Férfi energiák, fentről lefelé áramlanak (fényt, meleget, aktivitást jelképezik) a test hátulsó és a végtagok külső oldalán futnak.

Karon: vékonybél, hármas melegítő, vastagbél
Lábon: gyomor, epehólyag, húgyhólyag


A thai masszázs ellenjavallatai:

 

« Thai masszázs ára

« Masszázs szolgáltatásokhoz vissza