Tünde 

Masszázs

Kinesiology tape

Kineziológiai tapasz Szeretnék önöknek egy olyan teljesen új alternatív gyógymódot bemutatni, amely olyan lehetőségeket nyit meg előttünk masszőrök, kezelők előtt és a gyógyulni vágyók előtt, amely a mozgás szabadságát megtartva felére csökkentheti a gyógyulás idejét.

Kineziológiai tapasz A tapasz egy olyan rugalmas pamutanyagból készül, amely 100%-ban nyújtható, az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír. A tapaszt a 70-es évek elején dr. Kenzo Kase (orvos kiropraktőr) saját kísérletei során fejlesztette ki, majd 2001-ben saját maga képezte ki az első kezelőorvost Németországban.

Kineziológiai tapasz A megfelelően felhelyezett tapasz együtt mozog az emberi test szöveteivel, nem akadályozva a mozgásban. Hatásmechanizmusát az adja, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó ingerlésével a szervezet öngyógyító folyamatát erősítik. A megfelelően felhelyezett tapasz hatására csökken a fájdalomreceptorokra történő nyomás, javul a vér és nyirokkeringés, stabilizálódnak az izmok, ízületek, csökkenti a gyulladások kialakulásának lehetőségét.

Kineziológiai tapasz A tapasz 5-7 napig fent lehet a felragasztott felületen. A felhelyezett tapaszok esetleges idő előtti leválásának megakadályozása érdekében a tapasz végeit lekerekítve helyezzük fel. Többféle módon és formában lehet felragasztani a szalagokat (X, Y, I illetve akár polip formára vágva), feszítve, feszítés nélkül, ez mindig függ a terápia jellegétől.
Víz érheti a felhelyezett tape-t, zuhanyozni lehet vele, de áztatni nem ajánlott. Amennyiben zavaró hogy vizes lett, hajszárítóval lehet szárítani. Az erős szőrzetet ajánlott a felhelyezés előtt eltávolítani. A szalagot vizes állapotban, a bőrt megfeszítve, a szőrnövekedés irányába ajánlott lehúzni.


Indikációk (használata ajánlott)


Kontraindikáció (használata nem ajánlott)

« Kinesiologiai tape ára

« Masszázs szolgáltatásokhoz vissza