Tünde 

Masszázs

Lávaköves masszázs

Lávaköves masszázsA lávaköves masszázs során kivételes élményben lesz része, garantálom!

Ezt a masszázstípust azoknak a vendégeimnek feltétlenül ajánlom, akiknek nincs idejük vagy alkalmuk a feltöltődésre, nehezen tudnak lazítani, vagy pörgős stresszes életet élnek.

Felmelegített köveket a testre helyezve már az indiánok, indiaiak és az ősmagyarok sámánjai is használtak a gyógyításhoz. Kb. 50 évvel ezelőtt Mary Nelson masszőr egy szaunában ülve fedezte fel, hogy a meleg a kövekkel jótékony hatást lehet kifejteni a fájó testrészeken. Ma is szoktunk melegterápiát alkalmazni: felmelegített sóval a fájó testrészre helyezve, de az én anyukám mindig meleg fedőt tett a hasamra amikor görcsölt és mindig enyhült a fájdalom, lazultak a feszes izmok.

Lávaköves masszázs körkörös, simító és hosszanti, feltoló mozdulatokkalA lávaköves masszázskezelés sajátos ritmusban zajlik. Körkörös, simító és hosszanti, feltoló mozdulatokkal történik a nyirokutak mentén, ezáltal kiváló nyiroktisztító hatással bír. A kövek melegsége és a masszázs mozdulatok együttesen fokozzák a vér-és nyirokkeringést bevonva a kapilláris érhálózatot is , melynek köszönhetően tehermentesül a szív. Így jobb oxigén és tápanyagellátáshoz jutnak a sejtek és a bennük lévő méreganyagok hatékonyabban ürülnek a nyirokutakban, onnan a véráramba kerülnek, és végül a kiválasztó szerveken keresztül távoznak a tesünkből. A masszázs során speciális illóolajat használunk, melyek remekül kiegészíthetők különböző illóolajokal, ezzel is fokozva a masszázs hatását.

A lávaköves masszázs egyfajta nyirokmasszázs, a nyirokrendszer stimulálása meleg, energiát hordozó lávakövekkelA lávaköves masszázskezelés hatására megszűnik az izomfájdalom, felgyorsul az anyagcsere, a szervezet méregtelenítése intenzívebbé válik és ezek hatására erősödik az immunrendszer. A lávaköves masszázs egyfajta nyirokmasszázs, a nyirokrendszer stimulálása meleg, energiát hordozó lávakövekkel. A masszázs csakraterápiával és indiai fejmasszázzsal fejeződik be. A csakrák az egyes szervek, szervcsoportok működésével hozhatók összefüggésbe. Ezeket serkentik a felmelegített csakrakövek, melyek nemes kövek. Az indiai fejmasszázs során ellazul a fej, a vállak, a nyak és az arc. Mély fizikai és szellemei relaxációt biztosít, ezáltal csökkenti a fizikai és szellemi feszültséget.

Lávakövek erdete: Vulkanikus bazalt kő, szilikát kő. Színe nikkel tartalmától függően fekete, szürkés vagy olíva zöld is lehet. Magas magnézium és vas tartalmú. Nagyobb kristályszerkezeténél fogva jól tartja a hőt és azt egyenletesen adja le. A természet alkotta, benne van a tűz, a víz, a föld és a szél energiája.

A kezeléshez használt kövek mérete és mennyisége függ attól, hogy milyen testrészen alkalmazzuk. A lávakövek eredetüknél fogva - ahogyan a vulkanikus tevékenység során létrejönnek - hatalmas energiát hordoznak magukban.

A masszázs kivitelezhető hideg-meleg kövek egyidejű alkalmazásával, amely során kivételes élményben lesz részünk. A hideg-meleg kövek masszázsával remekül lehet stimulálni az immunrendszerünket. Hideg kőként a márványt használjuk.

A lávaköves masszázs javallata (indikáció):

A lávaköves masszázs ellenjavallata (kontraindikáció):

 

« Lávaköves masszázs ára

« Masszázs szolgáltatásokhoz vissza