Tünde 

Masszázs

Shaitsu masszázs

A shiatsu masszázs egy kínai gyógyászati alapokra épülő, japán masszázstechnika. Célja a test-lélek-szellem harmóniájának megőrzése, egyensúlyának a helyreállítása.
A shiatsu (ejtsd siacu) jelentése ujjnyomás, ami a kezelés során alkalmazott akupresszúrás technikára utal, segíti a testünkben az energiakeringés harmóniáját fenntartani, megteremteni.

A shiatsu, masszázsnak is tekinthető, mégis több, sokkal több annál. A shiatsu kezelés kényelmes pamutruhában, a földön történik. Alapja nem a simítás, gyúrás, hanem a pontnyomás, melyet a testen futó energiavonalakon (meridiánok) végzünk. A meridián energia áramlásának a zavara legalább két szervben okoz problémát. Az egyikben hiányt, a másikban többletet okoz. Ezzel a masszázzsal az energetikai egyensúlyt igyekszünk harmóniába hozni. A vonalak mentén található pontokon keresztül hatunk a szervekre, illetve az egész meridián rendszerre.

Egy teljes test kezelése 1-1.5 óra. A shiatsu kezelés hatása jobb közérzetet, általánosan derűsebb, optimista lelkiállapotot eredményez.


Indikációk (használata ajánlott)


Kontraindikációk (használata ellenjavallt)

« Shiatsu masszázs ára

« Masszázs szolgáltatásokhoz vissza